Virágzó teák a Csók Világnapjára

Randi a Csók Világnapján, virágzó teával kedveskedj párodnak a romantika jegyében!

A Csók Világnapja (július 6.) közeledtével a szívünk is virágba borul, hiszen kivel is osztanánk meg ezt az örömöt, ha nem kedvesünkkel? A nyár ezer színnel és illattal bontja melegét és mi sem esik jobban, mint egy különleges randevú még különlegesebb teákkal. Klasszikus virág helyett idén lepjük meg kedvesünket egy forró virágzó teával és egy forró csókkal!

Csók a természetben a Csók Világnapján
Csók a természetben a Csók Világnapján

A Csók Világnapját először Nagy-Britanniában ünnepelték , majd a 2000-s évek során világszerte is elterjedt. Kevesen tudják, de február 13-a is a Csók Világnapja éppen Valentin nap előtt. Az alapötlet az volt, hogy az emberek talán elfelejtettek csókolózni csak a csókolózás öröméért és már szinte egyedül formálisabb körülmények között „váltanak csókot”, úgy mint például az üdvözléskor lévő puszilkodás , ami puszta társadalmi szokás vagy az elköszönésnél adott pár puszi. Ugyanúgy, mint a karácsony esetében, ne csak akkor szeressük egymást, amikor a naptárban fel van tüntetve a szeretet ünnepének dátuma! Partnerünk felé irányuló szeretetünket mutassuk ki minden nap. Július 6-a erre emlékeztet.

Budapesten dőlt meg a a csókolózás Guinness-rekordja 2005-ben, amikor is több, mint 12.000 pár csókolózott az Erzsébet hídon egyszerre 10 másodpercnél hosszabban. Egy ilyen múlttal rendelkező város és más magyarországi települések is méltán lehetnek helyszínei randevúknak és nagy találkozásoknak. Egy előző cikkünkben megemlítünk remek randiötleteket.

Amennyiben valami különlegesre vágyunk e jeles napon, vigyük el a kedvesünket egy tearandira! A „kávérandival” ellentétben a tearandi bárhol lehet, itt nem vagyunk helyhez kötve. Ráadásul maga a készülődés is megörvendezteti választottunkat. Keressünk egy remek helyszínt és irány a természet!

Amennyiben valami különlegesre vágyunk e jeles napon, vigyük el a kedvesünket egy tearandira! A „kávérandival” ellentétben a tearandi bárhol lehet, itt nem vagyunk helyhez kötve. Ráadásul maga a készülődés is megörvendezteti választottunkat. Keressünk egy remek helyszínt és irány a természet!

Csokor helyett virágzó teával

Ha már előkészítetted a tearandit és azon gondolkodsz, milyen fajta teákat vigyél magaddal, akkor mindenképpen vedd fel a listádra a Szentelt virág Virágzó teát! Ez egy kézzel sodort fehér tea Fujianból. Főzéskor a levelek fokozatosan kinyílnak, és felfedik a rejtett körömvirágokat, amelyeket kerek vörös amaránt és jázminvirág vesz körbe. A virágos illat és gazdag főzet harmonikus kombinációt hoz létre.

Szentelt virág Virágzó tea termék képe
Virágzó teával a virágzó kapcsolatért

A Családi szerencse virágzó tea a már boldog családi életet élőknek nyújthat közös örömöt és néhány együtt töltött, meghitt pillanatot. Legyen a tearandi a konyhában vagy a hátsó kertben, esetleg a gyerekektől távol garantált, hogy emlékezetes perceket szerezhetünk kedvesünknek a mindennapi rohanásból kiszakadva, újra egymásra figyelve. A boldog házaspár a boldog család alapja, így csak jót tehetünk egy csésze forró, virágzó teával.

A Családi szerencse tea leveleit hagyják megszáradni, majd kiszárítják és azután gőzölik őket. Ez megkönnyíti a kézi sodrás szempontjából nélkülözhetetlen simaságot. Főzés után a levelek kinyílnak és előbukkan egy narancssárgaliliomvirág, valamint jázminvirág-lánc, amely édes, mézes ízárnyalatot ad a főzetnek.

Családi szerencse Virágzó tea termék képe
Virágzó tea a harmonikus családi kapcsolatokhoz

A virágzó tea kézműves teakülönlegesség. Az teszi egyedivé, hogy különböző fajta teákat és virágok szirmait egy golyóbis alakú „tealabdává” kötnek össze és ez lesz az, amely a forró víz hatására mint egy virág, kibontja szirmait. A virágzó tea főleg Japánból és Kínából származik, mely országokban a teafogyasztás évezredekre visszanyúló hagyomány. A virágzó tea pontos eredete nem tisztázott. Mindenesetre a legelső virágzó teákat kezdetben a kínai Yunnan tartományból hozták. Néhányan úgy gondolják, ez egy modern kori találmány, mások szerint a fogyasztása több száz évre nyúlik vissza. A 10. századi Kínában állítólag az uralkodói család kezdte el használni inkább vizuális értéke miatt, mint fogyasztásra. Ma már egyszerre gyönyörködhetünk a szirmait bontó virágban és élvezhetjük a tealevelek és a virágok ízkombinációjának hangulatunkra gyakorolt jó hatását.

Összegzés:

A virágzó tea elkészítése remek randiötlet a Csók Világnapja alkalmából. Egy igazi különlegesség, ami közelebb hoz titeket és édes ízekkel teszi felejthetetlenné a kettőtök között lévő szeretetet. Csókra és teára fel!

Vásárold meg akár most virágzó teádat:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lucky Matcha