Teafesztivál: Mai vendégünk a Hibiszkusz tea!

A hibiszkusz tea nem csak vérnyomáscsökkentő, fogyhatunk is tőle! Ráadásul nagyon finom!

A hibiszkusz, vagyis mályvacserje majd 300 alfajjal rendelkezik. Ezt az önmagában is mutatós, rózsaszínes árnyalatú virágot azonban nem csak tetszetős külsővel áldották meg az égiek, hanem a belőle készült hibiszkusz tea is számos jótékony hatással bír és emellett ízesítés nélkül is édesen finom.

Mindent a szemnek, felüdülés a testnek a varázslatos hibiszkusz
Mindent a szemnek, felüdülés a testnek a varázslatos hibiszkusz

Hibiszkusz virág tele antioxidánssal:

A hibiszkusz tea nagyszerű antioxidáns-forrás, ami segít megküzdeni a szabad gyökökkel és csökkenti az oxidálódás okozta károkat. Mit is jelent ez?

A szabadgyökök és az oxidatív károsodások támadják a sejteket, és fokozzák az öregedési folyamatot (helló ráncok!), miközben növelik a megbetegedés kockázatát. Különböző tanulmányok kimutatták, hogy a szabad gyökök károsodása, a demencia, a cukorbetegség és a szív- és érrendszeri betegségek előfordulása között kapcsolat van. A hibiszkusz teában található nagy mennyiségű antioxidáns lelassíthatja ezt a folyamatot, csökkentheti a  test gyulladásos folyamatait. A bőrnek pedig harmatos csillogást ad.

Gyönyörű arcbőr hibiszkusz teával
Gyönyörű arcbőr hibiszkusz teával

Jó a szívnek!

Számos tanulmány kimutatta, hogy a hibiszkusz tea fogyasztása segít a szív egészségének megőrzésében, a vérnyomás és koleszterinszint csökkentésében.

Egy kísérletbe magas vérnyomású felnőtteket vontak be, akik napi 8 adag hibiszkusz teát fogyasztottak 6 héten keresztül. A tanulmány kimutatta, hogy a hibiszkusz tea ivása csökkentette a vérnyomást és az érrendszeri megbetegedések kockázatát.

Legyünk azért óvatosak! Ha valakinek szívproblémái vannak, mindenképpen konzultáljon először orvosával, mielőtt ilyen teát kezd fogyasztani. Meg kell jegyezni, hogy noha a hibiszkusz tea biztonságos és természetes módszer lehet a vérnyomás csökkentésére, nem ajánlott az embereknek, akik hidroklorotiazidot szednek, amelyet magas vérnyomás kezelésére használnak, mert a hibiszkusz tea kölcsönhatásba léphet a gyógyszerrel.

Súlycsökkentés hibiszkusz teával?

Igen, lehetséges! Bár a hibiszkusz tea fogyasztása nem helyettesíti az egészséges és kiegyensúlyozott életvitelt, segíthet a plusz kilóktól való megszabadulásban.

Tanulmányok mutatták ki, hogy a hibiszkusz kivonat 12 hétig történő fogyasztása alacsonyabb testtömeget, kevesebb hasi zsírt és alacsonyabb BMI-t eredményez túlsúlyos / elhízott emberek esetében. Mindemellett a hibiszkusz tea gyulladásgátló hatással is bír, ami kordában tartja a stresszhormont (kortizol), ami nagymértékben felelős a test zsírfelhalmozásáért.

A mályvacserjéből készült tea alapvetően édes íze segíthet a cukor iránti vágy leküzdésében. Igyunk egy jó csésze ízes hibiszkusz teát étkezés után, ha valami édes után sóvárgunk! Akinek a hibiszkusz tea önmagában nem elég édes, tehet bele egy-két csepp mézet is. Ez sokkal jobb alternatíva, mintha valódi cukrot ennénk!

Byebye plusz kilók, heló hibiszkusz tea
Byebye plusz kilók, heló hibiszkusz tea

Készítsünk alacsony kalóriatartalmú koktélt hibiszkusz teából!

Bár technikailag nem jár egészségügyi haszonnal, tény, ez a virágból készült tea tökéletes Sangria alap ;). Vagy adjuk hozzá vodkához, facsarjunk bele egy kis lime-ot és bolondítsuk meg mézzel, máris kaptunk egy jó kis felnőtt dzsúszt!

Jó egészség és hibiszkusz tea

A hibiszkusz tea természetes vízhajtó, ami elősegíti az emésztést, kivonja a felesleges sót a szervezetből és ezáltal csökkenti a vérnyomást.

Ez a tea támogatja az immunrendszert. E rózsaszín tea ivásával elkerülhetjük a tüsszögést. Ennek az az oka, hogy nagy koncentrátumban tartalmaz C-vitamint, ami egy erős antioxidáns, és amelyről tudjuk, hogy felelős az immunrendszerünk egészsége fenntartásáért. Emellett magas vastartalommal is rendelkezik és kiegyensúlyozza a vörösvérsejtek számát a testben. A C-vitamin ráadásul hozzájárul a vas felszívódásához, így két legyet ütünk egy csapásra.

Vese és máj

Patkányokon végzett kísérletek során kiderült, hogy a hibiszkusz tea rendszeres fogyasztása megakadályozza a kalcium-oxalát-kristályok vesekővé alakulását. Ez persze nem egyenesen arányos azzal, hogy emberekre is ugyanilyen hatással van. Mindenesetre, ez a különleges virág már többször bizonyította jótékony hatását. Igyunk hibiszkusz teát másnaposság ellen! Az ember- és állatkísérletek egyaránt kimutatták, hogy a hibiszkusz segít megakadályozni a májkárosodást. Egyeseknél csökkent a mértéke, másoknál a méregtelenítő enzimek fokozott koncentrációja mutatkozott a májban. Az egészségeseknél támogatja a test méregtelenítő rendszerét. Számos esetben, máj terápiák kiegészítő kezelésében is szerepet kaphat. Azonban, a Természet ajándékait is érdemes orvosi szakvélemény mellett használni.

Vásárolj kedvezményes teáinkból:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lucky Matcha