Teafesztivál: Temple of Heaven, fedezd fel velünk a mennyei teát!

A Teafesztivál legújabb fellépője a Temple of Heaven zöld tea! Próbáld ki te is ezt a puskapor teát, ami messzi tájakra repít majd!

Most már biztos, idén elmaradnak a zenei és egyéb fesztiválok Magyarországon is. Nem maradt más, mint az 500 fő alatti rendezvények, és a Teafesztivál! Nálunk nincs belépő, csak elbűvölő illatok, színek és ízek. Ha szomorú vagy a fejlemények miatt azért, ha pedig csak egy finom italra vágysz, azért ajánljuk a Temple of Heaven zöld teát! Lépj be velünk a Mennyei Béke templomába egy korty tea segítségével és felejtsd el, hogy az idei nyár nem a terveid szerint alakul!

A mennybe repít a Temple of Heaven
A mennybe repít a Temple of Heaven

Minden, amit a puskapor teáról érdemes tudni

A Temple of Heaven zöld tea egy puskapor tea fajta. Méghozzá az eredeti, és leggyakoribb puskapor tea, Pingshui Gunpowdernek is hívják.

Kínaiul dzsú csának (珠茶), azaz a „gyöngy teának” nevezik az ilyen típusú teát és hagyományosan Kína Csöcsiang tartományában állítják elő. A zöld tea – esetenként oolong – leveleit kis golyókká sodorják össze.

Már a Tang-dinasztia, azaz a VII-X. század óta készítenek puskapor teát, akkor még kézzel végezték a műveletet, de ma már sokszor gépek végzik el ezt a feladatot. A puskapor tea készítése során a levelek kevésbé lesznek érzékenyek a fizikai sérülésekre, miközben ízükből, aromájukból többet tudnak megőrizni. A jó minőségű puskapor teák legnagyobb előnye, hogy akár egy évtizeden át is megőrzik frissességüket!

Gyönyörű sárga főzet készül a puskapor teából!
Gyönyörű sárga főzet készül a puskapor teából!

A puskapor tea angol nevét, azaz a gunpowdert a XVIII. században kapta formája után, ekkor kezdett el nyugaton is terjedni, egy brit kereskedőnek köszönhetően.

Az ilyen apró gyöngyökből álló tea főzete kicsit sötétebb sárga, mint az egyszerű zöld teáké, de egészségre gyakorolt hatásai nagyon hasonlók!

Erősíti az immunrendszert, így segít a megfázás és influenza elleni védekezésben. Segíti az emésztést és gyulladáscsökkentő hatással van, így a különféle gyomor- és bélbetegségek tüneteinek enyhítésében is nagy szerepe van. Támogatja a vérkeringést, csökkenti a koleszterinszintet, miközben védi az artériákat. Ennek köszönhetően a stroke és szívroham kockázatát is csökkenti. Sőt, a fogyásban is segít és a vércukorszintet is stabilizálja. Különbség a zöld tea és puskapor tea között, hogy utóbbi több koffeint tartalmaz.

Egyedülálló élmény belépni a Mennyei béke templomába
Egyedülálló élmény belépni a Mennyei béke templomába

Temple of Heaven, avagy belépés a Mennyei béke templomába

A Temple of Heaven, vagy magyarul Mennyei béke temploma Pekingben található és Ég templomának is nevezik, de szó szerinti fordításban az Ég Oltára (Tiantan 天坛). Ez egy taoista épületegyüttes Peking délkeleti részén, Xuanwu kerületben. A XV. század első felében, Yongle császár építtette az épületkomplexumot, amelyet kertek és ősi fenyőfák vesznek körül. A császár nevéhez egyébként egy másik híres építkezés is fűződik, hozzá köthető a pekingi Tiltott Város.

A Ming-dinasztia és a Csing-dinasztia uralkodói minden évben ellátogattak ide, hogy egy ceremónia keretében jó termésért imádkozzanak.

Az Ég templomát 1998-ban az UNESCO fölvette a Világörökségek listájára, 2006-ban pedig a felújítása is befejeződött. Az épületegyüttesen belül 92 ősi építmény található, és összesen 600 szoba.

Az ókori Kína császárait a Menny Fiának tekintették, ők voltak az égi hatalom letéteményese. Ők mutattak be áldozatot a mennynek és imádkoztak a bő termésért. A császár és kísérete évente kétszer a Tiltott Városból Pekingen át a komplexumba vonult különleges ruhában, de ezt a közönséges alattvalók nem láthatták. A ceremónia ideje alatt nem ettek húst, a szertartást pedig maga a császár hajtotta végre.

Készítsd el magadnak otthon a Temple of Heaven zöld teát, hogy úgy érezhesd, te is részese vagy a ceremóniának. A tea elkészítése igen egyszerű, önts fel 1 teáskanál teát 1,5 deci 70-80°C-os vízzel, és hagyd ázni 2-3 percig. A teát 2-3 alkalommal is felöntheted. Ha kész, máris élvezheted a mennyei békét, amit a finom zöld tea íze és illata idéz elő benned. Ha pedig még jobban szeretnél elmélyülni, ebben a cikkünkben találsz a meditáláshoz is tippeket. A teát pedig akár most is megvásárolhatod, innen:

Összegzés

A Temple of Heaven egy különleges tea, amely magában őrzi a puskapor teák egyedi ízét és különleges hangulatát, miközben segít megidézni a pekingi templomot, ahol évszázados hagyományok elevenednek meg és visszhangoznak tovább az épületek falai között. Állj meg egy pillanatra és próbáld ki ezt a zöld teák, hogy utána felfrissült szellemmel folytathasd a napod!

Ha más ízekre vágynál, válassz további teáink közül:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lucky Matcha