Teafesztivál: Mate IQ, avagy szuperagy mate teával!

Teafesztiválunkon ma a Mate IQ lép a porondra. A mate tea kávé helyett, vagy tanuláshoz is tökéletes! Tudd meg, miért!

A Teapalota egyik mate teájával már korábbi cikkünkben találkozhattál. Ha olvastad, jól tudod, hogy a mate teának rengeteg pozitív hatása van! Folytassuk hát a Teafesztivált egy másik matéval, ami nem csak finom és egészséges, de a tanulásban, az összpontosításban is tökéletes társ! Ha már elég volt a kávéból és valami egészségesebbre váltanál: Mate IQ a matek ötösért!

A mate tea különleges, természetes hangulatot áraszt
A mate tea különleges, természetes hangulatot áraszt

Mate tea és nem akarsz majd többé kávét!

A mate tea, így a Mate IQ is élénkítő hatással bír. A mate magas koffeintartalmának köszönhetően ugyanúgy élénkít, mint a kávé, és a mentális fókuszt is segíti, de sokkal több vitamint tartalmaz. Sőt, a kávéval ellentétben lassan, fokozatosan, nyugodtan pezsdít fel! Vagyis kiegyensúlyozott energialöketet kapsz tőle!

Van benne egy rakás C-vitamin – ahogy korábbi cikkünkben is írtuk, régen a skorbut ellen itták – , de tartalmaz A, B1, B2, B3, B6 és E vitamint, magnéziumot, vasat, káliumot, mangánt és cinket is. Vigyázz azonban, nehogy túl sokat igyál belőle! A mate “túladagolása” ugyanis hasmenést vagy gyomorideget is okozhat. Ha eddig kávés voltál, akkor ismerősek lehetnek a tünetek: a túlzott kávéfogyasztás is hasonló következményekkel jár.

Reggel egy csésze Mate IQ és minden könnyebben megy!
Reggel egy csésze Mate IQ és minden könnyebben megy!

A kulcs tehát most is a mérték! Egy átlagos csésze mate tea körülbelül 90 mg koffeint tartalmaz, csakúgy, mint a kávé. Így ha nem léped túl a napi 3 csészét, azonnal érezni fogod áldásos hatásait!

A mate tea segít a jó közérzet fenntartásában, miközben fokozatosan pörget fel! Ugye te sem szeretnél mást  elérni a reggeli italoddal, mint, hogy jól induljon a nap? Indítsd hát matéval! A mate tea fogyasztása csökkenti a magas vérnyomást, a koleszterinszintet, a 2-es számú cukorbetegség kockázatát, de a puffadást is. Segít az elhízás megelőzésében, antibakteriális hatású és természetes hashajtó hatással is bír. Kiemelkedően magas az antioxidáns tartalma is, vagyis az öregedés elleni küzdelemben is társad lesz.

Ha pedig valami mást is kipróbálnál a kávé helyett, nem csak a mate teát, választ Irish Cream fekete teánkat, amely korábban szintén fellépett a Teafesztiválon! Sőt, akár finom, kávés koktélt is készíthetsz belőle, ha fellapozod Teakoktélos ebookunkat!

Mate tea és ginkgo biloba segít a tanulásban a fiataloknak is
Mate tea és ginkgo biloba segít a tanulásban a fiataloknak is

Matek és Mate IQ

A mate teáról már rengeteget tudsz! Mate IQ teánk azonban nem csak matét, hanem gingko bilobát is tartalmaz! A plusz hozzátevőnek köszönhetően pedig nem csak a mate tea hagyományos hatását érezheted, tehát nem csak jobban és tovább tudsz majd összpontosítani, de ha például tanulás mellé iszod, jobban is fogsz emlékezni a leckére!

A ginkgo biloba a páfrányfenyő leveleinek kivonata. Hatóanyagai közé tartoznak a flavonoidok, amelyek támogatják a normális keringést, segítenek a sejtek oxigénnel és tápanyagokkal való ellátásában, ráadásul értágító hatással is bírnak. 

A ginkgo biloba emellett terpént is tartalmaz, amely gátolja a vérlemezkék összetapadását, ezzel megakadályozza a vérrögképződést, miközben növeli a sejtek oxigénfelvevő képességét. Ezeknek a hatásoknak köszönhetően az agyi véráramlás és az idegsejtek működése is javul, amikor ginkgo bilobát fogyasztunk. A Mate IQ ginkgo tartalmának köszönhetően tehát fokozza a szellemi teljesítőképességet, vagyis segít a tanulásban is, mivel javítja a memóriát.

Mivel javítja az agyi vérellátást, segít csökkenteni az idegsejtek károsodását és pusztulását. Így a demencia és a szellemi hanyatlás elleni küzdelemben is segítségünkre lehet. Sőt egyes kutatások arra jutottak, hogy akár az Alzheimer-kór enyhe és középsúlyos eseteiben is hatásos lehet.

A Mate IQ azonban több, mint egyszerű agyserkentő, hiszen elképesztően finom az íze is! A Teapalotánál az egyik kedvenc teakeverékünk, mert friss citrusos ízei miatt szó szerint itatja magát. A Mate IQ a mate és ginkgo biloba mellett tartalmaz narancshéjat, aromát, huaranát, narancsvirágot, guávát és mályvát is. Nem csak az elméd, de az egész tested felpezsdíti és minden egyes korty az újdonság varázsával hat!

Összegzés

A mate tea tehát remekül helyettesítheti a reggeli feketét, sőt, még jobb hatásai is vannak! Ha szeretnéd egészségesen indítani a napot, akkor a mate a válasz! A Mate IQ-nak pedig még ennél is több előnye van, hiszen segít a tanulásban, de akár egy nagyobb projekten való munkában is hű társad lehet. Próbáld ki frissítő ízű teánkat, hogy könnyedén tudd venni az akadályokat!

Próbáld ki a cikkben említett teákat, akár már most:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lucky Matcha