Teafesztivál: ma a Lucky Matcha tea hoz neked szerencsét!

Eljött a Teafesztivál Lucky Matcha napja! Bemutatjuk frissítő és egészséges matcha teánk, amivel biztos jól indul a nap!

Már biztosan te is sokat tudsz a matcha teáról, hiszen blogunkban is többször olvashattál erről a különleges, finom és nagyon egészséges italról. Segít koncentrálni, élénkít és tele van hasznos tápanyagokkal, nem utolsó sorban pedig finom! Lássuk hát, hogy a Lucky Matcha miben más, mint a többi matcha tea!

A matcha tea kikapcsol és feltölt
A matcha tea kikapcsol és feltölt

Lucky Matcha, a teák szamurája

Az interneten már több helyről is beszerezhető a matcha tea, de sokszor silány minőségű terméket árulnak, horribilis áron. A Lucky Matcha azonban megbízható, japán forrásból származik. A ceremoniális minőségű tea ráadásul 100%-ban organikus és vegán, valamint Kosher tanúsítvánnyal is rendelkezik. JAS és USDA tanúsítvány bizonyítja, hogy bio termékről van szó. Ez azt jelenti, hogy a japán és amerikai agrárminisztérium is 100%-ban organikusnak nyilvánította.

Ez a matcha tehát képes tökéletesen visszaadni a japán teaszertartások hangulatát akár a te otthonodban is. Hogyan készítsd? Attól függően, hogy milyen erős teát szeretnél, adj 1-3 gramm matcha port 75-80°C-os vízhez és keverd habosra és simára. Ha nincs megfelelő eszközöd, egy habverő vagy tejhabosító is megteszi!

Erősíti a testet és a lelket a matcha tea
Erősíti a testet és a lelket a matcha tea

Mitől különleges a matcha fogyasztás?

A matcha elkészítése és otthoni fogyasztása sem olyan, mint a hagyományos, szálas teáké. Ez a tea ugyanis porrá őrölt zöld teából készül és olyan egyedi eszközökkel kell elkeverni, mint például a chasen.

A matcha tea ráadásul úgy élénkít, hogy közben kiegyensúlyozottá is tesz, sokkal nyugodtabban tudsz tőle koncentrálni. A benne található L-Theanine dopamint és szerotonint állít elő, azaz konyhanyelven boldogsághormonokat. Pont, mint a csoki! Csak éppen ez a tea nem hizlal, sőt, gyorsítja az anyagcserét, így akár fogyni is segíthet. Ebben a teában azonban rejlik még egy titok. Az íze is csokoládés édességű és lágyságú extra magas klorofill és aminosav tartalmának köszönhetően. A megfelelően habosra kevert Lucky Matcha pedig igazi, krémes matcha-élményt ad fogyasztójának!

Mit ad még a mi matchánk?

A matcha tea előnyös egészségre gyakorolt hatásai mellett kicsit más értelemben véve is pozitív hatást gyakorol az életedre. Már elkészítése is segít meditatív állapotba kerülni, hiszen összpontosítanod kell, kizárva a körülötted rohanó világot. Fogyasztásakor is érdemes elmélyültebb hangulatba hoznod magad, hogy az ízeket tökéletesen élvezhesd.

Itt viszont nem kell megállnod, a matcha tea rendszeres fogyasztása teljesen átalakíthatja az életed! Kezdésnek olvasd el a Lucky Matchába rejtett pozitív üzenetet, mert mi hisszük, hogy a szavaknak ereje van! Ha ebben a szellemben indítod a napod, kávé helyett matchával, máris sokkal naposabban és pozitívabban látod majd az előtted álló feladatokat!

A Lucky Matcha élénkzöld, mint a tavaszi mezők!
A Lucky Matcha élénkzöld, mint a tavaszi mezők!

Tele egészséggel

Már egy pohár matcha is fedezi egy felnőtt napi kálium-, vas-, A- és C-vitamin, és kalcium szükségletét. Több tanulmány is igazolta, hogy összetevői képesek ellenállni a HIV-fertőzés kórokozóival szemben is.

Különböző népcsoportokon végzett kísérletek alapján azt is tudjuk, hogy a matcha hatékonyan csökkenti a koleszterin szintet. A rendszeres fogyasztóknál csökken az LDL (rossz) koleszterin szint , míg a HDL (jó) koleszterin szint nő.

Az antioxidánsok olyan tápanyagok amelyek megvédik a sejtjeinket és DNS-ünket, megelőzve a betegségeket. Biztosítják bőrünk, hajunk ragyogását. A matcha teában található egyik típusú antioxidáns, a katechin egyik speciális ága az epigallokatechin-gallát (EGCg) a matcha zöld tea 60%-át teszi ki. A matcha több mint százszor több EGCg-t tartalmaz, mint bármely más tea. Az EGCg antioxidáns a legszélesebb körben elismert rák ellenszer és természetes antibiotikum hatással is bír.

Összegzés

A matcha tea tehát több fronton is jobbá teheti az életed, csak adnod kell neki egy esélyt! Szerezd be a Lucky Matchát, olvasd el üzenetünk és hangolódj rá a zen életmódra! Kapcsolj ki egy kicsit és fedezd fel a stresszmentes felfrissülés egyik legegészségesebb módját!

Itt találod a Lucky Matchát:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lucky Matcha

1