Tea kolesz verzió: lehetetlen most sem létezik

A kollégiumi élet során sokszor kell rögtönöznünk, és nincs ez másképp a tea készítéssel sem. Olvasd el cikkünket, hogy megtudd mi kell a tea kolesz verzióhoz!

Mindenkinek ismerős az érzés, amikor szeretne valamit csinálni, de nem találja a megfelelő eszközöket hozzá. Például, nem tudsz teát főzni, mert épp most költöztél, esetleg kollégiumban laksz és a szobatársad már megint berohasztotta az összes épkézláb teáskannát vagy szűrőt. Ilyenkor kell találékonynak lenned, hogy el tudd készíteni a kedvenc teád kolesz verzióban! Ha nincs ötleted, hogy mit tegyél, akkor most mutatunk pár ötletet a tea kolesz verziójára!

Elmaradhatatlan az egyetemi évek alatt a tea kolesz verzió!
Elmaradhatatlan az egyetemi évek alatt a tea kolesz verzió!

Ha nincs miben felforralni a vizet

Előfordul. Egyáltalán nincs teáskannád, vagy éppen eszi a penész az előző adag teát benne, mert a többiek már megint egész hétvégére otthagyták. Kitakarítani nincs gusztusod, de ahelyett, hogy letennél arról, hogy iszol a kedvenc zöld teádból vagy felfrissíted magad egy finom pu-erh teával, inkább vedd elő a tiszta lábast és mehet is bele a víz, majd irány a konyha! Ha pedig megvan a kellő hőfok, tedd bele a filtert és áztasd, amíg az adott tea igényli:

https://www.instagram.com/p/BIAJimqha7B/

Ha nincs mivel leszűrni a teát

Elengedhetetlen, hogy legyen a szobádban vízforraló, ezt minden kollégista tudja. Jobb, ha a mikrót kicsit elfelejted. Vízforraló kell a zacskós levesekhez is, amelyek egyenesen az egyetemisták megmentői. Na meg jó az instant kávéhoz, illetve elengedhetetlen, hogy vizet forraljon a teádhoz. Ha van vízforralód, tudsz inni teát.

Gondolná az ember, de mégis van, hogy nincsen olyan bögréd, aminek van szűrője. Vagy éppen van, csak a kedvenc szobatársad éppen újfajta életformát tenyészt benne. Ekkor jöhetne a teatojás vagy a filter, de egyiket se találod… Ne bánkódj, ha van kéznél egy viszonylag kis méretű szűrő, akkor már meg is oldódott a helyzet! Ha sikerül a bögre méretéhez megfelelő szűrőt választani, akkor csak a szűrőbe teszed a teát és a forró vízzel teli bögrébe helyezed. A koliban viszont az se probléma, a szűrő jóval nagyobb, mint a bögre szája!

Ideális esetben a szűrő a bögre méretéhez illeszkedik
Ideális esetben a szűrő a bögre méretéhez illeszkedik

Vegyél magadhoz két bögrét, az egyikbe öntsd bele a forró vizet és áztasd be a kedvenc teád, mondjuk például a képeken látható Darjeelinget. Ha kiázott, akkor fogd a szűrőt, tedd a másik bögre tetejére és öntsd át az első bögréből a teát. Vigyázz, ha rosszul mozdulsz, melléfolyhat a tea, ezért érdemes a mosogató fölött ügyeskedni a bögrékkel!

Két bögre és egy szűrő szükséges a művelethez
Két bögre és egy szűrő szükséges a művelethez

Se szűrő, se filter, segítség!

Az egy dolog, hogy régen a mate teát a fogukkal szűrték meg a dél-amerikaiak, de az azért mégsem olyan kellemes. Neked viszont teára van szükséged, lehetőleg azonnal. Ha van a szobátokban elsősegély doboz, amiben van némi géz, máris megmenekültél!

Vedd elő a gézlapot – vagy akármilyen kisebb, négyzet alakúra vágott tiszta textilt – és biztonságosan csavard bele például az igazi agypörgetőt, a Mate IQ teát. Több gézlapra is szükséged lehet, hogy ne essen szét, de emiatt ne aggódj! Miután betekerted a teát a textilbe, kösd össze biztonságosan cérnával, vagy bármilyen tiszta kötözővel, amit találsz.

Matcha kolesz verzió

Ha igazi teakedvelő vagy, biztosan próbáltad már az igazi japán különlegességed, a matcha teát. A teaszertartás eszközeiről korábban már bővebben is olvashattál az oldalunkon. A japánok a matcha elkészítéséhez a csaszen nevű eszközt használják, amit egy darab bambuszból szokás elkészíteni. Ezzel keverik össze a matcha port és a forró vizet. Valljuk be, nem tipikusan kollégiumi eszközről van szó! Ha azonban van nálatok a fiókban elemes tejhabosító, amit bármelyik háztartási boltban be tudtok szerezni, máris elkészítheted a hagyományos matchát, vagy akár matcha lattét is ihatsz tanulás előtt.

https://www.instagram.com/p/B-D0q9BghJc/

A kollégium életérzés. Csak az értheti, aki ott lakik, és a nehézségeket is csak az ismeri, aki átéli az ottani mindennapokat. Te is tudod, hogy nincs lehetetlen, ha éjjel kettőkor pirítósra van szükséged, akkor a fejére fordított vasalóból is pillanatok alatt pirítóssütő lesz. Ugyanígy van a kedvenc teáddal is, ha megkívánod, semmi sem tarthat vissza attól, hogy elkészítsd!

A cikkben említett teákat akár azonnal megveheted:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lucky Matcha