Méregteleníts és lazíts a Lucky Matcha teával és Pu-Erh teával

Lucky Matcha tea és Pu-Erh, a méregtelenítő páros. Tudd meg cikkünkből, mikor melyiket érdemes inni!

Méregtelenítés és lazítás, két elengedhetetlen tevékenység, amit rutinná kell tennünk, ha kiegyensúlyozott életet szeretnénk élni és a lehető legjobban ellenállni a minket ért külső hatásoknak. Most megnézzük, hogyan is illeszthető bele az egyik legjobb méregtelenítő, a tea fogyasztása a napi rutinba és milyen teát is érdemes segítségül hívni a lehető legoptimálisabb hatás eléréséhez?

A ringben bal oldalon a hihetetlen, erőteljes és letisztult ízvilágú Pu-Erh tea. A jobb oldali sarkot a friss, zsenge és nyugodt energiával teli ifjú harcos, a Lucky Matcha tea foglalja el! A nézősereg mozgolódik, a feszültség a tetőfokára hág. Ámbátor kedves nézőink, mit látunk? Ahelyett, hogy a két fél ádáz csatába kezdene, egy csészét elővéve leültek a tatamira és nyugodtan teázgatnak! Ez valami egészen kivételes! A Lucky Matcha és a Pu-Erh ma bebizonyította, hogy együtt többre képesek!

Matcha tea és Pu-Erh, társ a méregtelenítésben
Matcha tea és Pu-Erh, társ a méregtelenítésben

1) Méregtelenítés

Miért pont teával méregtelenítsünk? 

A tea katechineket, vagyis olyan flavonidokat tartalmaz, melyek egyenesen felgyorsítják az emésztést és segítik a testet a zsírsejtek szorgos lebontásában, így támogatva a súlyvesztést. 

A teát, ha a teacserjéből készült klasszikus változatra gondolunk, mind ugyanabból a cserjefajtából állítják elő, ám az eljárások különböznek. A jó egészség egyik forrása, a tea csak úgy hemzseg az antioxidánsoktól, ami véd a szabadgyökök ellen, gyulladáscsökkentő, támogatja az immunrendszert és éberséget biztosít. Mindegyik fajta tea rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, ám az elkészítési eljárásoknak köszönhetően más-más attribútumaik erősödnek. 

Először is vizsgáljuk meg a két delikvenst méregtelenítési szempontból!

A Pu-Erh tea méregtelenítő hatásai 

A Pu-Erh egy kínai, fermentált, földes aromájú fekete tea. A Pu-Erh kivonata fokozza a súlyvesztést. A Pu-Erh teát egyrészt a teára jellemző jótékony hatások, másrészt a fermentált ételek hasonló tulajdonságai miatt fogyasztják, tehát 2 az 1-ben. A Pu-Erh tea csökkenti a koleszterinszintet nem engedve, hogy a szír felszívódjon a vérben. Ez a szívroham kockázatát is enyhíti. A méregtelenítés szempontjából a legfontosabb tulajdonsága az, hogy a máj működését támogatja. Mivel csökkenti a zsír felszívódását a vérben, a Pu-Erh tea segíthet visszafordítani a máj zsírosodását. Állatkísérletek szerint a Pu-Erh tea kivonata hozzájárul a máj regenerálódásához kemoterápiás beavatkozás után. Vegyük figyelembe, hogy ezek az eredmények nagyrészt állati tesztelés során születtek. 

A májat támogató szerepe miatt a Pu-Erh tea a másnaposok mentsvára is lehet: rálép a macskajajj farkára, úgyhogy nyugodtan fogyasszuk, ha kicsit elszaladt az este bizonyos irányba. 

Nyirkos és barátságtalan őszi-téli reggelek melengető társa lehet a Pu-Erh, bátran töltsünk egy csészével!

A Lucky Matcha tea méregtelenítő hatásai

Megtestesült egészség, matcha a neved! A rendkívül magas antioxidáns-tartalmú Lucky Matcha méregtelenítő és egészségmegőrző tulajdonságait az elkészítési eljárásának köszönheti. Ezt a porrá őrölt zöld teát szüretelés előtt hetekre leárnyékolják és a kézi szüreteléskor csakis a zsenge, fiatal rügyeket szedik le és őrlik porrá. Így a matcha klorofill-tartalma az egekbe szökik, vagyis méregtelenítő tulajdonságai kiemelkedőek. A Nap sugarai sem károsítják vitamintartalmát, ugyanis a szárítás során is árnyékos helyen tárolják a matchát. A matcha nem fermentált, hanem szárítás előtt gőzölik, így íze bársonyos és édeskés lesz.

Becslések szerint egy csésze matcha felér tíz csésze zöld teával. Főzés során másfajta matchát használnak, mint teafogyasztáskor. A legmagasabb és legkoncentráltabb vitamintartalmú matcha a teaszertartásokon alkalmazott ceremonial matcha, mint a Lucky Matcha, ami C-vitaminban, magnéziumban és cinkben is gazdag. A matcha harcol a szabadgyökök ellen, csökkenti a koleszterin szintet és a vércukrot, illetve növeli a koncentrációs képességet és enyhíti az idegességet.

Egy jó csésze Pu-Erh a reggelek társa

2) Mikor fogyasszuk a Pu-Erh-t és a Lucky Matchát?

A matcha energiával telivé, nyugodttá és fókuszálttá tesz. Nem hiába használják a buddhista szerzetesek évszázadok óta, ugyanis segít az ellazulásban, a koncentrálásban és a meditálásban. A Lucky Matcha egyenletes energiaszintet biztosít a nap folyamán, mivel egyenletesen bomlik le a szervezetben. Ez azt jelenti, hogy a kávéval ellentétben nem hirtelen energialöketet ad, hanem folyamatosat, így a nyugodt fókuszálást segíti elő. Hosszú lecsengése miatt este már nem érdemes matchát inni, nehogy bagolyként sokáig virrasszunk! A matcha a reggel és a délután itala. Melegben igyunk Lucky Matchát!

Pu-Erh-t ezzel szemben étkezések után fogyasszunk, mert segíti a zsírlebontást és az emésztést. Földes íze miatt kitűnően illik borongós reggelekhez is. Mint már fentebb említettük, a másnaposság enyhítője is lehet ez a testes ízű és illatú fermentált tea. A Pu-Erh tartalmaz koffeint, így kávé-helyettesítőnek is kitűnően beillik. A matcha pedig az éberség fenntartása miatt lehet a kávé ellenfele.

3) A Lucky Matcha tea, a Pu-Erh és a Sport

A sportolás egészségmegőrzés mellett a jó külső elérését is szolgálja. A vitalitást kölcsönző Lucky Matcha fiatalító képességgel rendelkezik, mivel elősegíti a kollagéntermelést a szervezetben. A kollagén a bőr rugalmasságáért, a fiatalos bőr megőrzéséért felelős. A matcha magas rosttartalma miatt felgyorsítja az emésztést. A Lucky Matcha súlyvesztésben is segítséget nyújt, mert teltségérzetet okoz és így kevesebbet eszünk. Amennyiben a sportolás célja a súlyvesztés, úgy a matcha támogatja ezeket a célokat. A matcha tökéletes edzés előtti ital!

Matchával többszörös hatással
Matchával többszörös hatással

A matcha természetes módon megemeli a test energiaszintjét és hőmérsékletét kardió és súlyzós edzések során, legyen az saját testsúlyos vagy súlyokkal dolgozó. Ez hozzásegíti a testet, hogy több kalóriát égessen, ami súlyvesztést eredményez. Azok, akik edzéseik előtt matchát fogyasztanak, 3-4-szer annyi kalóriát égetnek, mint matchát nem fogyasztó társaik. Saját tapasztalat alapján elmondhatom, hogy úgy vettem észre, az anyagcserém nagyjából 30-40 %-kal gyorsult fel azáltal, hogy napi szinten matchát fogyasztok és beépítem azt az edzéseimbe. A matcha a természet egyik legjobb ajándéka, hogy megszabaduljunk a nem kívánt kilóktól. 

A Pu-Erh teát inkább edzés után fogyasszuk, mert elősegíti a vér tisztulását és az emésztést. A sportolás következtében keletkező savakat a Pu-Erh kiegyensúlyozza a szervezetben, mivel lúgos kémhatású. Ne végezzünk megerőltető testgyakorlatokat étkezés után, a Pu Erh sem fog segíteni kiegyensúlyozni ennek a hatásait. A Pu-Erh, csakúgy mint a matcha, serkenti az emésztést és elősegíti a súlycsökkenést. 

Összegzés

Pu-Erh és matcha sok szempontból kéz a kézben járnak. Mind a kettő erős méregtelenítő, segítik a súlyvesztést, kontrollálják a vércukor-, és koleszterinszintet és nem utolsósorban kitűnő ízük miatt szeretjük őket. Magas antioxidáns-tartalmukkal erős segítséget nyújtanak a testnek, hogy megszabaduljon a nem kívánt méreganyagoktól, vértisztító hatással bírnak. Fogyasztásukat tekintve matchát napközben, míg Pu-Erh teát étkezések után javallott inni. Míg a Pu-Erh segíti elviselhetőbbé tenni a borongós reggeleket, addig a matcha a melegebb napok társa, de erős koncentrációt igénylő munkavégzéshez is ajánlott fogyasztani, hiszen folyamatos éberséget biztosít. Lucky Matchát és Pu-Erh teát is minőségi forgalmazótól szerezzünk be. Irány a Teapalota!

Szerezd be a cikkben említett teákat akár már most!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lucky Matcha