Matcha zöld tea: 100% -ban természetes, biztonságos fogyásért! – Zöld út a fogyáshoz!

Fogyás, anyagcsere-felpörgetés egészségesen? A Matcha zöld tea természetes módon támogat az ideális testsúly elérésében
Lucky Matcha zöld tea  porral matcha készítése. Egylány matchát iszik. Fiatal lány vidáman lufikat tartva fut a tengerparton.

A Matcha zöld tea hazájaként ma Japánt nevezzük meg. A 12. században Myoan Eisai, japán szerzetes közvetítésével jutott el Kínában tett látogatása hozományaként, ahol már a 8. század óta fogyasztották a buddhista szerzetesek. A tea azóta is felfelé ívelő népszerűségnek örvend, de már nem csak az ázsiai szigetországban. Ősi jegyzetek tanúskodnak a zöldtea jótékony hatásairól, melyek tudósok sokaságát inspirálták kutatások elvégzésére, hogy tudományosan is alátámasszák a tapasztalatokat. Védelem a szabadgyökök ellen, gyulladásgátlás, koncentráció növelése, kognitív funkciók serkentése, védelem a szív- érrendszeri betegségekkel szemben, cukorbetegség és szövődményeinek kezelése,… csak néhányat megnevezve a Matcha egészségügyi hatásainak listájából. A következőkben e finom zöld por anyagcsere-élénkítő, kalóriaégető, fogyást elősegítő hatásait vizsgáljuk meg.

Matcha tea és a súlykontroll a kutatások fényében

Ennyi, szakemberek által végzett tudományos vizsgálati eredmény nem lehet véletlen! El kell ismernünk, a Matcha több mint placebo vagy csupán trend! 

De nézzük, mi folyik itt… a teáskancsóból!

Kincs az árnyak világából – a Lucky Matcha erejének mibenlét

A Matcha tea egy különlegesség a zöld teák között. Egyedülálló, édeskés umami ízét, valamint az L-theanin, antioxidánsok, klorofill magas koncentrációját az árnyékban való termesztésének köszönheti.
A növénynek a fotoszintézishez fényre van szüksége. Mivel ez számára korlátozottan érhető el, így megőrzi fiatalságát: feldúsulnak benne a hatóanyagok, és a tanninok (csersav) nem alakulnak tovább. 
Az így leszüretelt üde leveleket gőzzel kezelik, hogy elejét vegyék a fermentációnak. Ennek köszönheti a Matcha tea élénk zöld színét.
A megszárított leveleket megtisztítják a száraktól, összetörik, majd speciális malomban őrlik finom porrá. Ez egy szigorúan szabályozott folyamat: állandó, hűvös hőmérsékletet és páramentes környezetet igényel.

Ideális testsúly természetesen Lucky Matchával
Nagyító alatt a Matcha tea súlycsökkentő összetevői: 

Katechinek: a tisztító és felmelegítő erő

A Matcha tea jogosan érdemelte ki a superfood címet. Kiválóan hasznosuló hatóanyagok ragyognak a finoman őrölt porában; köztük a katechinek. A fogyást is elősegítő detoxikáló és hőtermelő hatásaik miatt, érdemes közelebbről is megismerkednünk ezekkel a vegyületekkel.

Detoxikáció

Annyit jelent: méregtelenítés. Erre alkohol fogyasztása nélkül is szükségünk lehet.
A készételek túlzásba vitt bevitele, illetve az élelmiszerekkel akarva akaratlanul lenyelt toxikus anyagok, az emésztés során keletkezett melléktermékek hajlamosak felhalmozódni a szervezetben. Ezeknek tárhelyül a zsírszövetek szolgálnak, amik készségesen fogadják be ezeket, a szervezet számára felesleges anyagokat. 
A nemkívánatos narancsbőr kialakulásának egyik oka pedig a zsírszövet telítődése ilyen anyagokkal. Ezért a kiegyensúlyozott étrend, megfelelő mozgás mellett, a méregtelenítés is jelentős összetevője a sikeres fogyásnak.

Ebben lehetnek óriási segítségünkre a Lucky Matchában is megtalálható katechinek: a flavonoidok csoportjához tartozó vegyületek. A flavonoidok oxigéntartalmú heterociklusos vegyületek, melyek növényekben fordulnak elő, s azoknak változatos színeket (sárga, narancssárga, piros, ibolya, kék) kölcsönöznek.

A Matcha zöld teában négyféle katechin: epicatechin, epicatechin-3-gallate, epigallocatechin és epigallocatechin-3-gallate található. Ezek mind erőteljes antioxidánsként fegyverzik le a káros szabadgyököket csökkentve ezzel bármely kóros folyamat elindulásának, illetve gyulladások kialakulásának veszélyét.

Serkentik több enzim: glutation-peroxidáz, kataláz és a glutation reduktáz enzimek, detoxifikáló hatását.

 A kevesebb méreganyaggal pedig nem csak a naracsbőr mérsékelhető, hanem zsírszöveteink sűrűsége, így tömegük is. Szervezetünk megkönnyebbül, feltöltődik; lelkileg és szellemileg is felfrissülünk. A kataláz enzimet használják az őszülési folyamatok , megállítására és megelőzésére is.

Hőtermelő képesség

A katechinek másik kiemelkedő, a súlycsökkentés szempontjából fontos tulajdonsága a hőtermelő képesség. Mint tudjuk, zsírraktáraink tartalék energiaforrások. Ezeket használják fel a katechinek hőtermelésre, így támogatva anyagcserénket, fogyókúránkat, és biztosítanak kellemes hőérzetet a hidegebb napokon is, csökkentve ezzel éhségérzetünket.

Quercetinnel az egyensúlyért

Még a legtökéletesebb étrendbe is kerülhetnek olyan ételek, amik jobban megemelik a vércukorszintünket. Egészségesen működő hormonháztartás esetén szervezetünk könnyedén kezeli a helyzetet, s rövid időn belül visszaállítja a normál vércukorszintet.
Esetleges szénhidrát anyagcsere-, inzulinelválasztási zavarok miatt ‐ vagy ha egyszerűen a szemünkre hallgattunk, nem a gyomrunkra ‐, étkezés után hamarosan fellép a nem kívánatos álmosság. Mielőtt elővennénk a kispárnát, próbáljunk ki egy hasznosabb, egészséges megoldást, melyet a Lucky Matcha kínál nekünk, természetesen.

A Matcha quercetint tartalmaz, amely most még egy kevésbé ismert, de szervezetünkre annál hálásabb hatást gyakorló vitaminszerű anyag.
A quercetin szintén a flavonoidok csoportjába tartozó flavon. Sokoldalúan jótékony vegyület, mely a súlycsökkentést vércukorszintet szabályozó tulajdonságával segíti. A quercetin ugyanis megnehezíti a cukor emésztőrendszerből való felszívódását, ezáltal lassítja a vércukorszint emelkedését.

A quercetin szabályozza az inzulin elválasztását.

Az inzulin az a hormon, amely segít a sejteknek felvenni a vérbe került cukor molekulákat. A hirtelen inzulinszint-emelkedés eredményeként a vérből gyorsan eltűnik a cukor, vagyis leesik a vércukorszintünk. Ezt érzékelhetjük nagyobb étkezések, illetve magasabb szénhidrát-, cukortartalmú ételek elfogyasztása után.
Ebédünk befejeztével elkortyolgatva egy csésze Matcha teát elejét vehetjük ennek függőség kialakulása nélkül.

A quercetin antidiabetikus hatása nem áll meg itt!

Az immár szabályozott sebességgel szekretálódott inzulinra a sejteknek bizonyos érzékenységet kell mutatniuk ahhoz, hogy a hormon segítségével a cukormolekulákat a sejt fel tudja venni.
Ezen érzékenyítési folyamatot támogatja a quercetin, így garantálva a glükóz (cukor)molekulák lassabb felszívódását, sikeres sejtekbe jutását. Vagyis egy hosszabb ideig tartó, stabilabb jóllakottság érzetet biztosít.

Koffein: a kalóriamentes energia

A koffein a teában, bár kisebb arányban fordul elő mint a kávéban, ahhoz mégis elegendő mennyiségben található meg benne, hogy kifejthesse anyagcsere-fokozó hatását függőség kialakulása nélkül.
Az anyagcserénk felélénkítése fogyókúránk mellett egészségünk záloga is. Ez a tápanyagok lebontásának, felszívódásának, a méreganyagok kiválasztásának, a salakanyagok távozásának dinamikus folyamatának egészséges határokon belüli felgyorsítását jelenti. A tranzitidő (az étel gyomorban és belekben eltöltött ideje) csökkentésével minimalizálhatjuk a méreganyagok felszívódását, valamint a kellemetlen tüneteket okozó erjedési folyamatok beindulását.

A koffein legálisan elfogadott, természetes élénkítőszer; sportolók is alkalmazzák.

Ezáltal többszörösen hasznosul ereje: mozgás nélkül is megsegíti az anyagcsere-folyamatokat, valamint erőt ad mozogni, mellyel tovább fokozhatjuk metabolizmusunkat.
A Matchában nagyobb koncentrációban feldúsuló L-theanin aminosav a koffein legjobb kollégája: együttes jelenlétük biztosítja a szervezetben felszabadított energia egyenletesen adagolását, így eredményezve mérsékeltebb, de annál hosszabb hatású élénkséget.
Az anyagcsere dinamizálása pszichikai állapotunkat, közérzetünket is javítja, amely egy kihívással teli életszakaszban (diéta, munka,…) alapjaiban határozza meg mindennapjaink sikerességét.

+1 javaslat a teafogyasztás mellett diéta idején

Igyunk sok folyadékot! Meleg szívvel , hideg fejjel ajánlom:

A megfelelő folyadékbevitel (napi átlag 2-3 liter) mindenki számára fontos, kortól, nemtől függetlenül. Nagy meleg, sportolás, bizonyos egészségi állapotok, illetve egyéb tényezők esetén ez több is lehet.

Fogyókúra esetén a méregtelenítési folyamat támogatásáért, az anyagcsere további élénkítéséért helyezzünk nagyobb hangsúlyt a megfelelő mennyiség bevitelére.

A nyári hőségben könnyedén elfogyasztjuk a kívánt mennyiséget, sőt többet is. 
A téli hidegben azonban nehezen vesszük rá magunkat, hogy kiigyuk a reggel az íróasztalra készített vizespalackot.

Elsősorban a keleti orvoslás vallja azt, hogy az ételek mellett a folyadékokat is melegebb (közel testhőmérsékletűen) érdemes fogyasztani. Ha meleg vizet magában nem szeretnénk szürcsölgetni, érthető. Készítsünk inkább teát!
A meleg folyadék eltelít, így akár el is olthatjuk vele az ebéd előtt ránk törő nassolási vágyat.
Nyugtatóan s egyben frissítően hat testünkre, lelkünkre. A teák vízelvonó tulajdonsága miatt igyunk meg egy kisebb pohár vizet miután kiürítettük a csészénket. Egy jó meleg teát követően már könnyedén felhörpintjük azt.

Bízzunk magunkban és engedjük meg, hogy segítséget kaphassunk, akár egy csésze Lucky matcha formájában is!

Egészségünkre!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lucky Matcha