Lucky Matcha története – egy új kaland kezdete

Örömmel meséljük el neked a Lucky Matcha különleges történetét és ennek a teának a csodálatos élettani hatásait is!

Nem hallottál még a Lucky Matcháról? A Tea Palota új, egyenesen Japánból érkező matcha teája nem csak bio, de ceremoniális minőségű is. Mit is jelent mindez? A matcha köztudottan Japánból származik, a zöld tea porított változata. A japán teaszertartások alkalmával is ezt isszák. Na de hogyan került hozzánk, és miért Lucky? Olvasd el cikkünket, hogy minden kiderüljön!

Lucky Matcha, ahol a hagyomány és a mai elvárások találkoznak!
Japanese tea ceremonyLucky Matcha, ahol a hagyomány és a mai elvárások találkoznak!

Pár szó a matcháról

Korábban már olvashattál nálunk erről az ízében és hatásában is különleges teafajtáról. A matcha tea hatása többszöröse a zöld teáénak. Hogy ez miért van így? A teafaleveleket 20 napra befedik, így nem éri őket a napsugár. Így felfokozott klorofil termelés indul be a növényben, ennek köszönhető extrazöld színe és méregtelenítő hatása.

A matcha jobban élénkít, mint “kistestvére”, a zöld tea mert több koffeint tartalmaz. Az előbbiből egy csésze (2 dl) ugyanis kb. 70 milligramm koffeint, utóbbiból ugyanennyi ezzel szemben 25-40 milligrammot tartalmaz. Ráadásul a matcha nem okoz remegést vagy idegességet, nem dobja meg a vérnyomásod, miközben hatása akár 6 órán át is kitart! Hogy el tudd képzelni, mennyi hasznos dolog van benne: 10-15 csésze zöld teát kellene meginnunk ahhoz, hogy egyetlen adag matcha tea tápanyagtartalmát megkapjuk, mivel a matchával a teljes tealevelet elfogyasztjuk, nem csak áztatjuk.

A matcha rengeteg antioxidánst tartalmaz, segít a koleszterinszint csökkentésében, rákmegelőző és immunerősítő hatása van, sőt, a fogyást is segíti, hiszen gyorsítja az anyagcserét. Teszi mindezt aközben, hogy idegeinket nyugtatja, de segít az összpontosításban. Kiegyensúlyozott figyelem? Igen, ez a Lucky Matcha!

Lucky Matcha a szerencséért és pozitív energiákért!
Lucky Matcha a szerencséért és pozitív energiákért!

Miért pont Lucky Matcha?

A Tea Palota matcha teája tele van tápanyagokkal, és dobozta meglepetésként egy pozitív üzenetet is rejt, hogy te is szerencsésnek érezhesd magad a Lucky Matchával! A pozitív üzenetek és szavak a kísérletek szerint is jó hatással vannak a környezetre, így az emberekre is.

Dr. Masaru Emoto japán tudós elmélete szerint a víz képes reagálni az érzésekre és a gondolatokra. Ezt egyik kísérlete is bizonyította, hogy a pozitív és a negatív üzenetek a víz fagyására is hatással vannak. Azok a vízminták ugyanis, amelyekre a „szeretet” és hasonló pozitív szavak voltak ragasztva, csodás kristályokban fagytak meg, míg az „undorító” és hasonló kifejezések hatására töredezett kristályok képződtek.

„Mi vagyunk a víz, hiszen a megtermékenyített petesejt 96%-a víz, egy felnőtt ember víztartalma pedig hozzávetőlegesen 70%. Ha csökken a víztartalmunk, bánatosak leszünk és elmúlnak belőlünk a viccek. Egy egészséges vízháztartással bíró emberből folynak a viccek. Annak, hogy a víztartalmunk csökken, a humorérzékünk elvesztése az első jele, és az emlékezőképesség romlása a második. A víz boldogít” – fogalmazott a tudós, amikor hazánkban járt. Így a Lucky Matcha üzenete is jó hatással lesz a közérzetedre!

A rókák különleges helyet foglalnak el a japán hagyományokban
A rókák különleges helyet foglalnak el a japán hagyományokban

Kilenc farka van, mi az?

A Lucky Matcha dobozán a felkelő nap előtt szalad egy kicune, ami japánul rókát jelent. Ez az állat a japán hagyományok visszatérő alakja. A legtöbb rókának különleges tulajdonságot tulajdonítanak, de még több egyedi képességgel ruházzák fel a rókaszellemeket. Neked is beugrott a Liza, a rókatündér? Jó nyomon haladsz!

A kicune ugyanis huncut lény, van, amikor átveri, becsapja az embereket, de van, amikor védelmezi őket, és vannak esetek, amikor emberi formában, jelennek meg, valakinek a szeretőjeként. Pont, mint Liza! A kicune annál bölcsebb, öregebb és hatalmasabb, minél több farka van. A legendák szerint ezer évente nő új farkuk. A legidősebb és legkiválóbb rókák a kilenc farkúak.

Ilyen róka kíséri Inari Kamit is, aki bőséget, jólétet hoz, aminek a matcha tea is szimbóluma! A mi teánkon persze olyan róka van, aki az emberek javát szeretné szolgálni, ahogy mi is! A mi kicunénk Inari Kami kísérője, akik Japán ősi vallása, a sintó szerint a bőség és a jó termés, hírvivője. Inari emellett a rókák, termékenység, rizs, tea és szaké védelmezője is. A japánok a kamikat a dolgok spirituális megtestesülésének tekintik, tehát nem istenségekről van szó!

A Tea Palotánál valljuk, hogy a pozitív hozzáállás és üzenet valóban jó hatással van az életedre! Az organikus, vegán és Kosher tanúsítvánnyal rendelkező Lucky Matcha is ezt a szellemiséget képviseli, átitatva rengeteg egészséges hatóanyaggal és különleges történetekkel. Lépj be velünk te is a rókaszellemek és a japán legendák világába, ahol a matcha tea segít minden apró részletre fókuszálni!

Szerezd be most a Lucky Matchát!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lucky Matcha