Jeges tea receptekkel a kánikula ellen – frissülj fel teáinkkal!

Nyáron nincs is jobb, mint egy hideg ital! Mutatunk négy jeges tea receptet, amivel te is feldobhatod a mindennapokat, vagy meglepheted vele a barátokat!

Ha lassan is, de kezd beindulni a nyár, melegszik az idő, jöhet a jeges tea! Ilyenkor a legtöbben egyáltalán nem kívánjuk a forró italokat, legszívesebben belevetnénk magunkat valamelyik tengerbe, vagy a Balatonba, aztán ki se jönnénk. A folyadékot azonban mindig pótolni kell, akkor is, ha sikerült lejutnod a Balcsihoz, és akkor is, ha csak a légkondi miatt jársz mostanában plázába. A legjobb, ha készítesz magadnak egy jeges teát a lenti receptek alapján és azt kortyolgatva merülsz el a hullámok csodálatában, vagy a ventillátor zúgásában.

Dobd fel mentával és levendulával a jeges teát!
Dobd fel mentával és levendulával a jeges teát!

Hűtsd le magad levendulával!

Egész nyáron tart a levendulaszezon, ezt a növényt pedig biztosan te is kóstoltad már limonádéban, fagyiban. Sőt, ha igazi rajongó vagy, biztos jártál már a Tihanyi Levendula Fesztiválon és a Szedd Magad! lehetőséggel is éltél. Ha szeretnéd az élményt felidézni, vagy csak valami igazán frissítőre vágysz, készíts levendulás jeges teát magadnak!

Hozzávalók:

  • 18 gramm Tihanyi levendula gyümölcstea
  • 600 ml víz
  • 400 gramm jég
  • Citrom
  • Tetszés szerint idénygyümölcsök: eper, málna
  • Ízlés szerint és a díszítéshez: menta, levendula
  • Méz

Önts 600 ml forrásban lévő vizet 18 gramm teára (kb. 5 púpozott teáskanál), hagyd ázni 8 percig, majd szűrd le. Tölts meg egy 1 literes kancsót 2/3-áig jéggel (kb. 400 gramm). Öntsd a főzetet a jégre. Add hozzá a gyümölcsöket, citrom levét facsarva, vagy citromkarikákat, a levendula- és mentadarabokat. Ha édesíteni szeretnél, adj hozzá pár csepp mézet! A Tihanyi levendula gyümölcstea tartalmaz almát, csipkebogyót, epret, bodzát, málnát, céklát és nana mentát, így akár önmagában is finom frissítő lehet!

+1 tipp: gyömbérrel még izgalmasabbá teheted az ízeket!

Ha a citrus a tuti befutó

A legtöbben a melegben inkább a savanykásabb ízeket részesítjük előnyben, vagyis a citromos, lime-os, narancsos italok jobban csúsznak. Mutatunk egy szuper jegesteát, ami tuti kielégíti a citrusok iránti vágyadat! A lime-os ízt pedig sárgabarack egészíti ki. Igazi nyári varázskoktél!

Hozzávalók:

Önts 600 ml forrásban lévő vizet 10 gramm teára (kb. 7 púpozott teáskanál), hagyd ázni 3 percig, majd szűrd le. Tölts meg egy 1 literes kancsót 2/3-áig jéggel (kb. 400 gramm). Öntsd a főzetet a jégre. Add hozzá a gyümölcsöket, a lime levét facsarva, vagy lime-karikákat. Ha édesíteni szeretnél, adj hozzá pár csepp mézet! A Sárgabarack-lime ízesített zöld tea tartalmaz almát, csipkebogyót, epret, bodzát, málnát, céklát és nana mentát, így akár önmagában is finom frissítő lehet!

+1 tipp: egy kis citromfű még inkább feldobja a hangulatot!

A gyümölcsös jeges teákat a gyerekek is imádni fogják!
A gyümölcsös jeges teákat a gyerekek is imádni fogják!

Egzotikus kalandozás az ízlelőbimbók földjén

Fogadjunk, hogy most legszívesebben te is egy egzotikus szigeten pihennéd ki a mindennapok fáradalmait! Ha erre nem is tudunk megoldást javasolni, azt tudjuk, hogyan idézheted meg jeges teával a különleges ízvilágot. Elő a banánt, mangót, papayát, ananászt és induljon a buli!

Hozzávalók

  • 18 gramm Goa 486 tea
  • 600 ml víz
  • 400 gramm jég
  • Gyümölcsök tetszés szerint: ananász, papaya, mangó, dinnye
  • Ízlés szerint kókusz szirup vagy méz

Önts 600 ml forrásban lévő vizet 18 gramm teára (kb. 5 púpozott teáskanál), hagyd ázni 8 percig, majd szűrd le. Tölts meg egy 1 literes kancsót 2/3-áig jéggel (kb. 400 gramm). Öntsd a főzetet a jégre. Add hozzá a feldarabolt gyümölcsöket és a kókusz szirupot vagy mézet. A Goa 486 tea tartalmaz almát, ananászt, banánt, mangót, dinnyét, papayát, hibiszkuszt, narancsot és mentalevelet, ezért garantált a különleges ízélmény!

A klasszikusok kedvelőinek

Szereted a letisztultságot és az ízekben is inkább az egyszerűséget keresed? Akkor próbáld ki ezt a hagyományos jeges tea receptet!

Hozzávalók:

  • 6,5 gramm Beduin fekete tea
  • 600 ml víz
  • 400 gramm jég
  • Citrom
  • Menta
  • Méz

Önts 600 ml forrásban lévő vizet 6,5 gramm teára (kb. 4 púpozott teáskanál), hagyd ázni 8 percig, majd szűrd le. Tölts meg egy 1 literes kancsót 2/3-áig jéggel (kb. 400 gramm). Öntsd a főzetet a jégre. Add hozzá a citromot, mentát és mézet, és fogyaszthatod is!

+1 tipp: egy kis naranccsal megbolondíthatod a klasszikus jeges teát is!

Teázni bármikor lehet, nyáron pedig kifejezetten jó ötlet jeges teát fogyasztani. A recepteket nem kell kőbe vésett törvényként alkalmazni, a legfinomabb italokat úgyis kísérletezés után tudjuk elkészíteni. Vedd elő a jégkockakészítőt és vágj bele te is a kalandba!

A cikkben szereplő teákat akár azonnal megveheted:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lucky Matcha