Bizarr teás ételek – tényleg mindenbe kell buboréktea?

A buboréktea meghódította a világot, ezért sokan elkezdték újszerű módon használni. Nézd meg milyen furcsaságok születtek!

Előző cikkünkben találkozhattál pár olyan teás recepttel, ami elsőre szokatlan lehet. A legtöbb valójában finom, csak ki kell tapasztalni a tea és az étel megfelelő arányát. A hangsúly tehát – mint mindig – most is a mértéken van. Na de mi a helyzet a buborékteával vagy más néven bobával? Úgy tűnik, hogy a tajvani különlegesség esetében kicsit túlzottan is szabadjára engedték a fantáziájukat az emberek. Te megkóstolnád ezeket a szokatlan “finomságokat”?

buboréktea bögrében
Már sok fura dolog jött létre ebből a mókás italból

A buboréktea jópofa dolognak indult

Amikor Budapesten megjelentek az első buborékteát kínáló helyek, sokan felkapták a fejüket, hogy mi is lehet ez a “cuki” dolog. Nagyon menőnek és újítónak tűnt a valójában már a nyolcvanas évektől létező ital. Tajvanból azonban csak pár éve érkezett el hozzánk és a többi nyugati országba, hogy egyből meg is hódítsa a szíveket, na meg az Instagramot. A bobás fotók ugyanis minden hírfolyamban jól mutatnak, főleg, ha az adott ízesítéshez még az outfitünk is passzol! Ez pedig nem nehéz, hiszen a mangóstól a kiwisen át a licsisig minden íz (és szín) megtalálható a kínálatban.

A két legnépszerűbb változat a tejes buboréktea tápiókával és a tejes bubble zöld tea tápiókával. A teába ruganyos kis tápiókagolyók kerülnek, ettől lesz olyan különleges a látvány és a fogyasztó élménye is.

Sütiken nem is mutat rosszul

Ha már ismerjük a tápióka pudingot és találkoztunk az édes buborékteával is, akkor a bobás sütemények igazán nem is okoznak meglepetést. Sok cukrászdában apró tortácskák tetejét díszítik a fényes tápiókagyöngyök. Más helyeken nagyobb, habosabb sütemények tetejére kerültek a golyócskák.

https://www.instagram.com/p/BtQTx_cHtnD/
https://www.instagram.com/p/B8bQOdAHlpz/

Persze előfordul, hogy az édesség nem úgy sikerül, mint ahogy terveztük és kevésbé lesz gusztusos. Ez az alkotás például nevezhetne az Ezt jól kisütöttük! – a tortakatasztrófák műsorának – egyik adásába is:

https://www.instagram.com/p/CASRhY8lEM_/

Elszabadult valami

A sütikbe tényleg illik az édes tápiókagyöngy. A süteményeknél pedig akár meg is állhatott volna kísérletezés, hogy mindig jó szívvel gondoljunk a buborékteáre. De nem állt meg, és megszülettek az alábbi bizarr kreálmányok. Mindenki fogyassza kedvére! 

Pirítós

Ha van valami, amibe nem illik a zselészerű gyöngy, az két pirított kenyérszelet. Valaki mégis úgy gondolta, hogy feldobja a hagyományos francia pirítóst és buborékteásan készíti el. De ki mondta vajon neki, hogy ez jó ötlet?

https://www.instagram.com/p/B3exMggHfvu/

Pizza

Mindenki imádja a pizzát, aki nem, az is. Ez tudományos tény. Abban megoszlanak a vélemények, hogy az ananásznak van-e helye rajta, vagy hogy a nutellás változat jó ötlet volt-e, de arra még nem született válasz, hogy mit keres a piacon a buborékteás pizza. Feltehetőleg – mogyorókrémes testvéréhez hasonlóan az édesszájúakat célozták meg vele. A kérdés csak az, hogy miért?

https://www.instagram.com/p/B4ZqB1jDvFq/
https://www.instagram.com/p/B05tojkjeSP/

+1 bónusz rémség

Ide talán szavak sem kellenek:

https://www.instagram.com/p/B_9UhvPnZCQ/

Jóból is megárt a sok – micsoda közhely! Mégis ismét bebizonyosodott, hogy a közhelyek igazságon alapszanak. A buborékteának is megvan a maga helye, hiszen a barátokkal jól eshet néha meginni egy-egy pohárral, sőt, akár furcsa ételeket is vicces ötlet lehet kipróbálni, de az garantált, hogy sosem fogunk minden nap bobás pizzát enni.

Nézz körül a kedvezményes teáink között is:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lucky Matcha